При прекратяване на майчинството с болничен, болничния на каква база се изчислява, колко назад се връща?
Т.е. дали има смисъл да ползвам болничен, т. като в момента взимам 380 лв за втората година, а по принцип съм осигурявана на 700 лв?
Здравейте, в момента съм по майчинство за отглеждане на дете до 2 години, което приключва на 20.03.2020, през 01/2020  се налага да ми се направи операция. Въпросът ми е мога ли да си прекъсна майчинството и да изляза в болничен, който ще е 30 дни? Какъв е реда, какво трябва да направя? След това мога ли отново да си продължа майчинството и ще се удължи ли с времето на болничния?
Благодаря Ви за отговорите! Вече ми се изясниха нещата  :smile1:
До колкото съм запозната МРЗ от 460 лв. е отменена, т. е. каква ще бъде базата за изчисляване не се знае, нали така?
"За второто майчинство ще е на база 24 месеца преди 45-дневния болничен."

В тези 24 месеца ще ми се включват и месеци, през които съм била в майчинство, тогава каква сума ще взимат за база - трудовото възнаграждение или обезщетението, което съм получавала през този период
Здравейте, в момента съм в отпуск за отглеждане на дете. На 23.09.2017 ще навърши 2 г., очаквам второ дете през април 2018. Въпросът ми е мога ли след като ми изтече майчинството за първото дете да изляза в полагаем годишен отпуск и след това да ползвам болнични до раждането на второто ми дете? И какво обезщетение ще взимам за бременност и раждане след като предходните 24 месеца съм била по майчинство?